fbpx
Skip to main content
Wellness in eigen tuin: exclusief en stijlvol buitenleven

Verrijk uw levensstijl met maximaal comfort en quality time.

Uw comfortabele voordelen

  • Onbeperkte ontspanning

  • Exclusieve levensstijl

  • Luxe comfort binnen handbereik

Vertrouw op onze expertise

  • Vakkundig advies

  • Perfecte kwaliteit

  • Buitengewone service

Ontdek het exclusieve buitenleven van onze klanten

Dit doet wellness voor u

Ontspanning is belangrijk voor een gezond leven. Wellness gaat om het evenwicht tussen lichaam en geest. Het betekent dat u zich zowel fysiek als mentaal goed voelt doordat u ontspant, geniet en herstelt.

Privé sauna, zwembad of jacuzzi

Heeft u ooit gedroomd van een prachtige groene buitenruimte die ook extra comfort en luxe aan uw leven toevoegt? Wij begrijpen als geen ander dat een exclusieve buitenruimte meer is dan alleen maar groen. Een eigen sauna, zwembad, jacuzzi straalt de luxe uit die past bij uw levensstijl. Zo creëert u een perfecte oase in uw buitenruimte. U hoeft alleen nog maar te genieten.

Status en gemak: uw complete wellness oplossing

We zijn er trots op om exclusieve regiodealer van Wellness Tuinier te zijn, deze naam staat voor luxe, klasse en verfijning. Bent u op zoek naar een perfect zwembad om af te koelen op zomerse dagen, een stijlvolle sauna om de dagelijkse stress weg te smelten, of een complete wellnesservaring die uw levensstijl naar een hoger niveau tilt? Waar u ook voor kiest, wij regelen een buitenruimte die tot in detail aansluit bij uw persoonlijke levensstijl

Geniet het hele jaar

Met een overkapping, poolhouse of veranda op maat geniet u het hele jaar van exclusief buitenleven. In de zomer kiest u voor zon of schaduw en als het kouder wordt of regent blijft u genieten van uw luxe wellness. Natuurlijk verzorgen wij ook uw beplanting, bestrating en verlichting om uw buitenruimte helemaal compleet te maken.

Waarom BK Tuinen

Deskundig

Onze ervaren hoveniers zijn meesters in het creëren van wellness tuinen. Vertrouw op onze ervaring en inzet voor een buitenruimte die al uw verwachtingen overtreft.

Exclusief

Als regiodealer van Welness Tuinier brengen wij u uitsluitend de allerbeste kwaliteit. Verfijnd, met oog voor detail. Een exclusieve ervaring die u nergens anders vindt.

Complete service

U hoeft zich geen zorgen te maken, wij regelen alles. Van het eerste gesprek tot en met het onderhoud van uw luxe buitenruimte.

Ervaar exclusieve kwaliteit

Kies voor de allerbeste kwaliteit en exclusieve ervaring met BK Tuinen. Ontdek hoe onze ervaren hoveniers uw verwachtingen overtreffen. Uw luxe tuin wacht op u. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Een goede tuin zorgt voor uw rust en ontspanning. Ik bedenk altijd de beste oplossing voor uw specifieke situatie. Behalve voor een mooi plaatje zorg ik ook dat uw tuinontwerp praktisch en functioneel is. Zo heeft u er jarenlang plezier van.

Arjen

medewerker BK Tuinen
Altijd een antwoord

Antwoorden op
veelgestelde vragen

Zwembaden en plungepools

Welke verschillende soorten zwembaden bieden jullie aan?

We hebben verschillende soorten zwembaden beschikbaar: HDPE-zwembaden, Propyleen-zwembaden en Hydropools (prefab betegelde zwembaden).


Welk zwembad past het beste bij mijn tuin en budget?

We helpen u graag met advies over welk zwembad het beste bij uw tuin en budget past. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.


Hoe zit het met het onderhoud van het zwembad?

Onderhoud is essentieel om optimaal van uw zwembad te genieten. We raden aan om wekelijks het skimmermandje te legen en de filter te spoelen. Daarnaast is het belangrijk om jaarlijks een professionele controle te laten uitvoeren, waarbij onder andere de sensoren worden geijkt.


Kunnen we het zwembadseizoen verlengen met verwarming en afdekkingsopties?

Zeker! Er zijn verschillende opties beschikbaar om het zwembadseizoen te verlengen. De meest gekozen oplossing voor verwarming is een warmtepomp. Wat betreft afdekking is een Solar afdekking een uitstekende keuze. Deze afdekking verwarmt het water deels met behulp van zonne-energie.


Welke veiligheidsmaatregelen worden genomen bij de installatie van een zwembad voor onze jonge kinderen?

We begrijpen het belang van veiligheid, vooral als er jonge kinderen in de buurt zijn. We kunnen verschillende veiligheidsmaatregelen treffen, zoals het afdekken van het zwembad met een lamellendek, een zwembadoverkapping of het plaatsen van een hek rondom het zwembad. Uw keuze hangt af van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Vergeet niet om altijd toezicht te houden wanneer de kinderen in het zwembad zijn, ongeacht de veiligheidsmaatregelen. Veiligheid staat voorop!


Wat is het verschil tussen een plungepool en een gewoon zwembad?

Een plunge pool is eigenlijk een klein zwembad tot 5×3 meter. Het wordt voornamelijk gebruikt om in de zomer af te koelen. Een plungepool wordt volledig op maat gemaakt en is gemaakt van hard kunststof, terwijl een traditioneel zwembad ter plaatse in uw tuin wordt opgebouwd en bekleed met folie.


Wat past het beste bij mijn gezin en onze tuin, een plungepool of zwembad?

Die keuze hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en de beschikbare ruimte in uw tuin. We helpen u graag bij het kiezen van de optie die het beste bij uw gezin en tuin past.


Welke voordelen biedt een plungepool ten opzichte van een traditioneel zwembad?

Een plunge pool past in iedere tuin vanwege zijn compacte formaat! Uw plungepool wordt op maat gemaakt en volledig naar uw wensen ingedeeld.


Zijn plungepools ook geschikt voor kleine tuinen?

Plungepools zijn uitermate geschikt voor kleine tuinen omdat ze al verkrijgbaar zijn vanaf 2 bij 3 meter. Daarom is het een ideale keus als u een beperkte ruimte heeft in uw tuin.


Kan een plungepool ook worden verwarmd?

Ja, dat kan zeker. Door de kleine afmetingen van een plunge pool warmt deze snel op. Zelfs een niet-verwarmde plunge pool kan binnen korte tijd op een aangename temperatuur worden gebracht. Hiervoor gebruiken we warmtepompen die beschikbaar zijn vanaf €890,-. Deze warmtepompen werken uitstekend en hebben een lange levensduur. Houd er rekening mee dat de warmtepomp energie nodig heeft om de warmte op te wekken.


Wat is het verschil tussen een tuinontwerper en een tuinarchitect

In de volksmond wordt dit vaak door elkaar gebruikt maar een tuinontwerper houdt zich bezig met het esthetische ontwerp en de indeling van de tuin, terwijl een tuinarchitect ook rekening houdt met technische en bouwkundige aspecten. Een tuinarchitect heeft minimaal een universitaire opleiding.


Kan ik het hele jaar genieten van mijn zwembad of plungepool?

Er zijn diverse mogelijkheden om het zwembad of de plungepool te verwarmen en af te dekken, zoals een lamellendek of zwembadoverkapping. Om ervoor te zorgen dat u het hele jaar kunt genieten adviseren wij u graag over de beste opties. Afhankelijk van uw wensen kan het zwembad worden verwarmd met een warmtepomp, aangepast aan uw zwemseizoen of zelfs het hele jaar door.


Sauna’s en whirpools

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een sauna in de tuin?

Sauna’s bieden verschillende gezondheidsvoordelen, zoals ontspanning en verbetering van de bloedsomloop. Het verbetert uw weerstand en versnelt de afvoer van afvalstoffen uit uw lichaam.


Welke soorten sauna’s hebben jullie in het assortiment?

We bieden twee soorten sauna’s aan: een complete prefab sauna en een barrelsauna. We kunnen u meer informatie geven over de specifieke voordelen van elk type sauna en u helpen bij het kiezen van de optie die het beste bij u past.


WHebben jullie zowel traditionele als infrarood sauna’s?

Ja, we hebben zowel traditionele houtgestookte sauna’s als elektrisch verwarmde sauna’s in ons assortiment.


Wat zijn de vereisten voor de installatie van een sauna in de tuin?

De vereisten hangen af van het type sauna dat u kiest. Voor een houtgestookte sauna zijn over het algemeen minder voorzieningen nodig. Bij een elektrische sauna is vrijwel altijd krachtstroom nodig. We kunnen u hierover in detail adviseren op basis van uw specifieke situatie.


Zijn whirlpools geschikt voor buitengebruik en alle weersomstandigheden?

Ja, onze goed geïsoleerde whirlpools zijn zeer geschikt voor buitengebruik, zelfs onder diverse weersomstandigheden. We raden altijd aan om extra isolatie te laten aanbrengen door de leverancier. Hierdoor zal de whirlpool minder warmte verliezen en minder energie verbruiken.


Wat zijn de verschillende maten en configuraties van de whirlpools?

De beschikbare maten en configuraties van onze whirlpools zijn zeer divers. We adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden die het beste bij uw wensen passen.


Hoeveel energie verbruikt een whirlpool en wat zijn de kosten?

Dit is een veel gestelde vraag, maar het is lastig om hier exacte antwoorden op te geven. De kosten kunnen variëren vanwege verschillende factoren. Zoals de locatie van de whirlpool (met of zonder een overkapping), de frequentie van gebruik en de gewenste temperatuur. We kunnen u helpen bij het inschatten van de kosten op basis van uw specifieke situatie.


Welk onderhoud vraagt een whirlpool?

Het onderhoud van een whirlpool omvat maandelijks het vervangen van de filter en jaarlijks het laten spoelen van de leidingen door een professionele service. Tijdens deze service wordt ook gekeken naar de motor en andere componenten binnenin de whirlpool om ervoor te zorgen dat alles naar behoren functioneert. Wij adviseren u graag over het onderhoudsproces voor uw whirlpool.


Hoeveel energie verbruikt een whirlpool en wat zijn de kosten?

Dit is een veel gestelde vraag, maar het is lastig om hier exacte antwoorden op te geven. De kosten kunnen variëren vanwege verschillende factoren. Zoals de locatie van de whirlpool (met of zonder een overkapping), de frequentie van gebruik en de gewenste temperatuur. We kunnen u helpen bij het inschatten van de kosten op basis van uw specifieke situatie.

Ontwerp, onderhoud en installatie

Bieden jullie maatwerk voor het ontwerp van mijn tuin met zwembad en wellness?

Ja, alle tuinen die wij aanleggen ontwerpen we zorgvuldig op basis van uw wensen en behoeften. Zo halen we het optimale uit uw tuin en kunnen we alle onderdelen op elkaar afstemmen.


Hoelang duurt het gemiddeld om een zwembad, plungepool, sauna of whirlpool te installeren?

De installatietijd varieert afhankelijk van het type voorziening en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen duurt de installatie van een zwembad minimaal een week, maar als er meer tuinwerk nodig is kan dit ook langer duren. Een sauna of whirlpool kan normaal gesproken in één dag worden geplaatst.


Hebben jullie voorbeelden van eerdere projecten die we kunnen bekijken?

Ja, Wellness Tuinier heeft een showroom waar u de materialen kunt bekijken. Daarnaast vindt u op onze website diverse voorbeelden om u te inspireren.


Welke vergunningen zijn er mogelijk nodig voor het plaatsen van deze voorzieningen in de tuin?

Voor het plaatsen van een zwembad of plungepool is het belangrijk om goed advies in te winnen, omdat de vereiste vergunningen per regio en gemeente kunnen verschillen. We voorzien u graag van informatie om ervoor te zorgen dat alles in overeenstemming is met de lokale voorschriften.


Kan ik een onderhoudscontract afsluiten voor mijn zwembad, sauna en whirlpool?

Ja, zeker. Een zwembad wordt altijd geleverd met een onderhoudscontract. Voor een sauna of whirlpool kunnen we een op maat gemaakt onderhoudscontract regelen. Zo zorgen we ervoor dat alles naar behoren blijft functioneren en u zorgeloos kunt genieten.


Is een onderhoudsarme tuin mogelijk?

We begrijpen dat uw vrije tijd beperkt is en dat u wilt genieten van een onderhoudsarme tuin. Daarom bieden we zowel voor uw tuin als voor uw wellness voorzieningen op maat gemaakte onderhoudscontracten.


Combinatie tuinontwerp en wellness

Kan ik een zwembad, sauna en whirlpool combineren in één tuinontwerp?

Zeker, het is mogelijk om een zwembad, sauna en whirlpool te combineren in één tuinontwerp. Wij verwerken uw wensen in een compleet tuinontwerp, zodat de verschillende voorzieningen elkaar optimaal versterken en een harmonieuze sfeer creëren.


Hoe creëer ik een complete tuin in een beperkte ruimte?

Maakt u zich geen zorgen als u een beperkte ruimte heeft in uw tuin. Onze ontwerper zal ervoor zorgen dat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut en dat uw zwembad, sauna, of whirlpool harmonieus integreert met de landschapsarchitectuur.


Hoe maak ik mijn tuinontwerp en voorzieningen zo duurzaam mogelijk?

Bent u milieubewust, dan kunnen we opties bespreken om uw tuinontwerp en voorzieningen milieuvriendelijk en duurzaam te maken. Door goed onderhoud kunt u bijvoorbeeld het waterverbruik minimaliseren en stroom opwekken met zonnepanelen. En plaatst u een zwembad in een groene en natuurlijke tuin, dan zal er volop ruimte aanwezig zijn voor biodiversiteit, vogels en insecten.


Hoelang duurt gemiddeld de installatie van een complete tuin met wellness?

De duur van de installatie varieert afhankelijk van de omvang en de complexiteit van uw tuinproject. Het kan variëren van enkele weken tot enkele maanden. We kunnen dit gedetailleerder bespreken zodra we uw specifieke wensen en de omvang van het project kennen.

Budget, prijs en uitvoering

Is een luxe tuin ook mogelijk met een beperkt budget?

We begrijpen dat u een balans wilt vinden tussen uw gewenste luxe en uw beschikbare budget. Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle luxe noodzakelijk is om volop van uw tuin te genieten. We kunnen samen bespreken wat voor u écht belangrijk is en creatieve oplossingen vinden om uw droomtuin te realiseren binnen uw budget.


Wat zijn de kosten voor het aanleggen van een zwembad of andere voorzieningen in de tuin?

De kosten voor het aanleggen van een zwembad of andere voorzieningen variëren afhankelijk van uw specifieke situatie. We kunnen u hierover adviseren tijdens ons eerste gesprek, waarbij we uw wensen en behoeften bespreken en een passende offerte opstellen.


Zijn er verschillende prijspakketten beschikbaar?

Ja, er zijn diverse mogelijkheden die van invloed zijn op de totaalprijs. Tijdens het ontwerpproces houden we rekening met uw wensen en budget, zodat we een ontwerp kunnen creëren dat hier perfect op aansluit. We kunnen samen met u de verschillende prijspakketten bespreken en de opties vinden die het beste bij uw budget en wensen passen.


Wat zijn de betalingsvoorwaarden en eventuele financieringsmogelijkheden?

Voor het aanleggen van een zwembad zijn er geen financieringsmogelijkheden. De betaling dient vooraf te worden voldaan vanwege de productie. We kunnen de betalingsvoorwaarden in detail met u bespreken.


Kunnen jullie zorgen voor het hele projectmanagement?

Absoluut, dat is onze expertise. We hebben ruime ervaring in projectmanagement en zorgen ervoor dat uw project op tijd wordt afgerond, zelfs als er andere leveranciers bij betrokken zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken, we houden van begin tot eind de focus, zijn uw aanspreekpunt en zorgen voor een vlekkeloos verloop van het hele project. Daar kunt u op vertrouwen.