fbpx
Skip to main content
Voor creatief en uniek tuinontwerp neemt u BK Tuinen uit Apeldoorn

Tuinontwerp in Apeldoorn
door BK Tuinen

Ontwerp laten maken

Tuinontwerp
Apeldoorn

Hovenier BK Tuinen verzorgt graag het tuinontwerp van uw tuin in Apeldoorn of omgeving. Dat doen we met veel verstand van zaken en in verschillende stijlen. Onze eigen tuinontwerper Arjen kent Apeldoorn en de omgeving goed.

Unieke tuinontwerpen

Elementen
tuinontwerp

Vooral licht en ruimte zijn belangrijk voor een tuinontwerp, evenals het spelen met elementen zoals beplanting, bestrating, kleur, zichtlijnen. Het doel is dat zowel creativiteit als eenheid tot hun recht komen. Onze tuinontwerper heeft veel ervaring die ze met veel kennis en kunde toepassen voor uw tuin! U kunt ervan uit gaan dat wij altijd een ontwerp maken waar u tevreden over bent en jarenlang van kunt genieten. Ook houden wij rekening met de tijd en moeite die u aan uw tuin wilt besteden.

Ontwerp op maat

Stel zelf uw
tuin samen

Als u zeker wilt weten dat het een tuinontwerp bij uw wensen past, stel dan vooraf uw tuin zelf samen met onze tuintool. Hier ziet u welke verrassende mogelijkheden er allemaal zijn, en op basis van uw samenstelling gaat onze tuinarchitect voor u aan de slag.

Exclusief tuinontwerp

Voorbeelden
tuinontwerp

Uw wensen staan uiteraard voorop bij elk ontwerp! Maar om u een indruk te geven van wat wij allemaal ontwerpen, beschrijven we hier een aantal voorbeelden en ideeën van tuinen zoals we die voor u kunnen aanleggen.

Villatuinen

Bij een statige oude villa zoals deze veel in de omgeving van de Loolaan staan, past een klassieke en stijlvol ontwerp. Bij een dergelijke tuin staan symmetrische beplanting van buxushagen, lavendel en andere klassieke planten. Het ontwerp wordt aangevuld met verlichting door klassieke lantaarn. De looppaden en bestrating zijn van siergrind en klinkertjes. Hierdoor ontstaat een prachtige tuin met duidelijke zichtlijnen en die het historisch karakter van het huis versterkt.

Onderhoudsvrije tuinen

Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook. Heeft u weinig tijd om te tuinieren en zit u liever in de tuin dan dat u planten snoeit? Dan is een onderhoudsarme tuin met makkelijk te verzorgen bloemen, planten en mooie sierbestrating een uitstekende keuze.

Er is nog veel meer mogelijk

Tot slot zijn er nog veel soorten beplanting mogelijk. Wilt u veel vaste planten of juist eenjarigen? Heeft u veel zon in de tuin of juist veel schaduw? Bij Hovenier BK Tuinen houden we hier uiteraard rekening mee, zodat uw tuin altijd in topconditie staat.
Er talloze voorbeelden en ideeën denkbaar om ook voor uw tuin een passend ontwerp te maken en uit te voeren.

Strakke moderne stadstuinen

Heeft u geen villa, maar een strakke nieuwbouwwoning in Apeldoorn-Oost? Dat is ook geen enkel probleem voor ons. Bij een nieuwbouwwoning past vaak een strakke, moderne stadstuin met rechte bestrating, strakke beplanting en een groot terras met een overkapping (eventueel met terrasverwarming) heel goed. Zo kunt u tot ’s avonds laat of bij slechter weer beschut een kop koffie of een wijntje drinken, een boek lezen of werken. Hiermee haalt u het maximale uit uw tuin. Ook houden we rekening met uw eventuele kinderen die zeker een plek willen hebben om te spelen.

Grote tuinen

Bent u de trotse eigenaar van een vrijstaand huis met een grote tuin rondom, dan houden we uiteraard rekening met het zicht naar en van het huis. Een tuin in de Engelse landschapsstijl is in deze situatie een mooie optie. In een tuin in deze stijl staan veel gekleurde bloemen en planten rondom een fraai aangelegd gazon. Natuurlijk mag een prachtig terras met een fijne zitplek en mooie potten niet ontbreken. Ook een natuurlijke vijver met daaromheen riet, waterlelies en andere siergrassen past uitstekend bij een vrijstaand huis. Zo’n type tuin is een must voor echte tuinliefhebbers.

Ook voor uw tuin een passend ontwerp?

Heel graag komen we bij u langs om alles met u te bespreken. Bel ons op 055 – 3016 069 of mail ons naar info@groenehanden.nl

Totaal oplossing voor al uw tuinwensen

De deskundige ontwerpers van Hovenier BK Tuinen ontwerpen verschillende soorten tuinen: van klassiek tot modern, allemaal passend bij uw woning en uw persoonlijke voorkeur.

Nadat we het ontwerp gemaakt hebben, bespreken we de tekening met u. Bent u tevreden over het tuinontwerp? Als u tevreden bent, dan verzorgen we de totale tuinaanleg: niet alleen de beplanting, de sierbestrating, maar ook andere tuinelementen, zoals vijvers, muurtjes, verhogingen, waterelementen, elektra en verlichting. Het resultaat is een tuin die bij u, uw huis en de omgeving past.

Bent u geïnteresseerd om ook voor uw tuin een prachtig ontwerp te laten maken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dan bespreken wij graag de mogelijkheden met u. En wellicht geniet u komende zomer al in uw fraai aangelegde tuin.

Het ontwerp

Natuurlijk werken we in de hele stad, maar we werken vooral in de wijken met de meeste tuinen!

Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan Apeldoorn-West (zoals bijvoorbeeld in Berg en Bos, het gebied rond de Sprengenweg en Sprengenbos, Driehuizen en Orden) de wijken in Apeldoorn-Zuidwest (zoals in Ugchelen), maar ook in de nieuwbouwwijken in Apeldoorn-Oost (Welgelegen, Ossenveld), de oudere wijken in Apeldoorn-Noord waar vooral veel oudere villa’s staan (de parken, Omgeving Loolaan) en Zuidbroek.

Kosteloos inventariseren wij al uw tuinwensen op locatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vervolgens kunnen we die op verschillende manieren voor u uitwerken; als offerte, schets of ontwerp. U krijgt dit op een heldere manier gepresenteerd waarna wij verder het traject met u bespreken.

Arjen

medewerker BK Tuinen
Altijd een antwoord

Antwoorden op
veelgestelde vragen

Welke planten moeten waar?

Het komt ook voor dat men alleen wil weten welke planten waar geplant moeten worden. In dat geval is alleen een beplantingsplan van toepassing en zal geen volledig ontwerp worden gemaakt.


Ik weet precies wat ik al wil

Misschien weet u al precies wat u waar wilt uitvoeren en heeft u helemaal geen behoefte aan een uitgebreid ontwerp. Dan is een goed advies en een kleine schets al voldoende om een duidelijk beeld te krijgen.


Wanneer wel en wanneer geen ontwerp?

Alle tuinen ontstaan bij een ontwerp. Dit is de start van een mooie tuinbeleving. Liever zelf een ontwerp maken? Geen probleem! Weet wel dat ons tuinontwerp inbegrepen is bij de prijs.


Tuinontwerp kosten: kan het ook gratis?

Afhankelijk van de wensen en de grootte van uw tuin variëren de kosten van een tuinontwerp. Maar als wij uw tuin ook mogen aanleggen, is het bedrag het het tuinontwerp uw korting! Daarom hebben onze meeste klanten het tuinontwerp inderdaad gratis.