fbpx
Skip to main content
Realiseer uw droomtuin met een tuinontwerp op maat

Tuinontwerp

Uw tuin in groene handen
Trots een uitgebreid tuinfeest geven in uw luxe tuinhuis en heerlijke zomeravonden buiten ontspannen tussen het groen met gasten, vrienden en familie? Of uw kinderen eindeloos buiten laten spelen en plezier laten maken in uw nieuwe zwembad of zwemvijver? Wij zorgen ervoor!

Ontspan in uw luxe, weelderige buitenruimte waar u zowel samen kunt eten, drinken en genieten, maar ook helemaal tot rust kunt komen. Onze experts realiseren de complete inrichting van uw droomtuin in Apeldoorn en Deventer. Gun uzelf een tuin waar u het hele jaar plezier van heeft.

Zo mooi wordt uw buitenleven

Uw tuin is veel meer dan een verzameling planten en gras. Het is een plek waar u kunt genieten van het buitenleven, samen met vrienden en familie. Een verlengstuk van uw huis waar u kunt wonen en ontspannen. Een plek waar alles samenkomt. Genieten van lange zomeravonden onder uw veranda met een kop koffie of een glaasje wijn. Een omgeving met gezelligheid, tuinfeesten en spelende kinderen. Natuurlijke materialen en slimme ontwerpen geven een gevoel van rust en sereniteit. Uw tuin omarmt de kracht van het buitenleven.

Zo ontstaat uw droomtuin

Samen halen we meer uit uw tuin dan u ooit had kunnen bedenken. Dat merken we steeds weer aan de verraste, enthousiaste reacties van onze klanten. We luisteren goed naar uw wensen en ideeën en gaan daar vakkundig mee aan de slag. Of u nu houdt van modern of juist van een rustieke en natuurlijke uitstraling, met onze expertise en creativiteit ontwerpen wij uw droomtuin. Een uniek tuinontwerp dat perfect bij uw levensstijl en persoonlijkheid past. Een plek om te wonen en te leven.  

Tuinontwerp laten maken

Uw huis weerspiegelt uw levensstijl. Daarom is het belangrijk dat uw tuin daar perfect bij past. Dat zorgt niet alleen voor harmonie, maar ook voor een gevoel van rust en ontspanning. Bij een modern en strak huis past bijvoorbeeld een moderne tuin met strakke lijnen, hoekige vormen en een minimalistische uitstraling. Een landelijk huis vraagt om een landelijke tuin met ronde vormen en een natuurlijke uitstraling. En een mediterrane tuin met mediterrane beplanting, natuurtinten en natuurlijke materialen past perfect bij een huis met een warme, zonnige uitstraling.

Wilt u dat uw huis opgaat in het groen, dan past een landschapstuin goed bij u. Deze tuin is groots, ruim, en heeft veel gazon en grote plantborders. Het is een onderhoudsvriendelijke tuin waarin rust en natuur centraal staan. Zoekt u een biodiverse tuin met veel beplanting, groen, gazon en bloemen, dan is deze tuin perfect voor u. De natuurlijke omgeving trekt verschillende soorten vogels, vlinders en andere dieren aan. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste tuin voor uw huis.

 • Perfecte persoonlijke tuin
 • Buiten leven en genieten
 • Meer rust en ontspanning

Tuinontwerp kleine tuin

Een kleine tuin van zo’n 5 bij 8 meter vraagt om een creatieve aanpak, slim ruimtegebruik en slimme keuzes in beplanting en onderhoudsvriendelijke materialen.

Onze ervaren tuinontwerper zorgt ervoor dat uw kleine tuin knus en intiem aanvoelt, zonder dat het benauwend wordt. Zo maken we van uw kleine tuin een pareltje waar u iedere dag van kunt genieten.

Tuinontwerp grote tuin

Bij een grote tuin is privacy belangrijk. Het ontwerp moet ervoor zorgen dat u optimaal kunt genieten van uw tuin zonder inkijk van buren of voorbijgangers.

Een creatieve oplossing kan zijn om de tuin op te delen in verschillende delen met behulp van heggen, schuttingen of bomen. Met onderhoudsvriendelijke beplanting en materialen beperken we het onderhoud.

We maken van uw tuin een verlengstuk van uw huis en de omgeving. Een ware oase van rust. Met bijvoorbeeld een pergola, vijver, zwembad of buitenkeuken kunt u uw tuin nog beter laten aansluiten bij uw persoonlijke stijl.

Tuinontwerp luxe tuin

Een luxe tuin is de ideale plek om optimaal te genieten en te ontspannen. Met de juiste vormen en materialen creëren we een echte eyecatcher die past bij uw persoonlijke stijl.

Bij comfort horen luxe accessoires zoals een pergola en slimme systemen voor beregening, maaien en verlichting. Zo hoeft u nooit meer handmatig uw tuin te sproeien of uw gras te maaien.

Ook kunt u met één druk op de knop de juiste sfeer creëren met de juiste verlichting. Hoogwaardige materialen, unieke elementen en passende verlichting maken uw tuin een unieke buitenruimte waar u zich heerlijk kunt terugtrekken.

Tuinontwerp villatuin

Een villatuin staat voor comfort, klasse en privacy. Het is een groots opgezette tuin waarin ruimte is voor een zwembad of vijver. Met een statige uitstraling en veel privacy is dit dé plek om tot rust te komen.

Optimaliseer het comfort in uw villatuin met bijvoorbeeld een buitenkeuken en een overkapping. Zo kunt u altijd buiten eten en heerlijk ontspannen, zelfs als het weer niet helemaal meewerkt. Tuinverlichting zorgt ervoor dat u ook ’s avonds kunt genieten van uw fraaie tuin.
 • Stap 1

  Tijdens ons eerste gesprek bespreken we uw wensen. Ter voorbereiding op ons ontwerp zorgen we voor een kadasterkaart, meten uw tuin in en bespreken we samen alle belangrijke zaken rondom uw tuin. Ook vragen we u naar uw budget, zo kunnen we beoordelen of dat aansluit bij uw wensen. Samen besluiten we welke weg we gaan bewandelen.

 • Stap 2

  Op basis van de omvang van uw tuin maken we een offerte voor uw 2D of 3D tuinontwerp. Daarbij houden we rekening met uw wensen en budget.

 • Stap 3

  Onze ontwerper maakt een uniek tuinontwerp dat precies aansluit bij uw levensstijl en persoonlijkheid.

 • Stap 4

  We maken een afspraak voor de presentatie van uw tuinontwerp en nemen het ontwerp helemaal met u door.

 • Stap 5

  U krijgt een offerte voor de aanleg die we met u bespreken.

 • Stap 6

  Na uw akkoord op de offerte kunt u ook een beplantings- en/of verlichtingsplan laten maken als u dat wenst.

  We plannen de werkzaamheden in en bestellen alle materialen die we nodig hebben.

 • Stap 7

  We leggen uw droomtuin aan. U kunt rekenen op onze vakkundige, zorgvuldige uitvoering en service. Als u het onderhoud liever uitbesteedt doen we dat ook graag voor u.

Tuinontwerp versnellen

Wilt u alvast een idee krijgen van de mogelijkheden? Gebruik onze tuintool om ideeën op te doen en uw gedachten te ordenen. Zo bent u goed voorbereid!

Afhankelijk van de grootte van uw tuin duurt het gemiddeld zo’n 6 weken voordat uw ontwerp klaar is inclusief een voorcalculatie van de bijbehorende aanlegkosten. 

Een goede tuin zorgt voor uw rust en ontspanning. Ik bedenk altijd de beste oplossing voor uw specifieke situatie. Behalve voor een mooi plaatje zorg ik ook dat uw tuinontwerp praktisch en functioneel is. Zo heeft u er jarenlang plezier van.

Arjen

medewerker BK Tuinen
Altijd een antwoord

Antwoorden op
veelgestelde vragen

Wat kost een tuinontwerp

Wij begrijpen dat transparantie belangrijk voor u is. Daarom delen we graag informatie over de kosten van onze tuinontwerpen. De prijs hangt af van verschillende factoren, zoals het type ontwerp (2D of 3D) en de grootte van uw tuin. Voor een prachtig 2D ontwerp kunt u al vanaf € 375,- (excl. btw) bij ons terecht. Geeft u de voorkeur aan een indrukwekkend 3D ontwerp? Dat kan vanaf € 750,- Wij maken hoogwaardige ontwerpen die passen bij uw budget.


Wat is de doorlooptijd/hoelang duurt het 

De doorlooptijd van een tuinontwerp hangt af van de specifieke vereisten van uw project. Gemiddeld genomen duurt het proces van aanvraag tot tuinontwerp 6 weken.


Wat is een tuinontwerp en wat is een beplantingsadvies

Een tuinontwerp is een gedetailleerd plan dat de indeling, materialen, elementen en structuren van uw tuin omvat. Een beplantingsadvies of beplantingsplan is een aanvulling hierop en richt zich specifiek op de selectie en details van de beplanting. In het beplantingsplan staat welk plantje waar komt inclusief bloeikleur, bloeitijd, sierwaarde en hoogte. Zo krijgt u een goed beeld.


Krijg ik een tuinontwerp in 2D

Ja, dat kan. Wij leveren 2D tuinontwerpen waarin u een duidelijk beeld krijgt van de indeling, vormen en afmetingen van uw tuin. Heeft u liever een 3D ontwerp dan is dat ook mogelijk.


Kan ik een tuinontwerp krijgen in 3D

Zeker, wij maken ook 3D tuinontwerpen waarmee u een realistisch beeld krijgt van hoe uw tuin eruit zal zien. U kunt als het ware door uw nieuwe tuin lopen. Een 3D ontwerp geeft de optimale sfeer en beleving van uw nieuwe tuin weer.


Is een tuinontwerp inclusief beplantingsplan

Nee, in het ontwerp staat wel waar beplanting komt en wat de sfeer en stijl van de beplanting is.

Het beplantingsplan is een aanvulling op het tuinontwerp, dit maken we na uw akkoord op de offerte voor de tuinaanleg. In het beplantingsplan staat welk plantje waar komt inclusief bloeikleur, bloeitijd, sierwaarde en hoogte. Zo krijgt u een goed beeld.


Wat als ik alleen wil weten wat de beste plek is voor mijn planten  

Wij kunnen u voorzien van een beplantingsplan waarin we de optimale locaties voor uw planten in uw tuin bepalen. Neem contact met ons op voor een offerte.


Ik weet al precies wat ik wil met mijn tuin

Geen probleem! We werken graag samen met uw ideeën en voorkeuren om uw droomtuin werkelijkheid te maken. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bepalen we op welke manier we uw aanvraag oppakken.


Is een gratis tuinontwerp mogelijk? 

Helaas bieden wij geen gratis tuinontwerpen aan. Elk ontwerp vereist tijd, expertise en inzet van onze professionele ontwerper.


Hoe ziet een tuinontwerp eruit

Een tuinontwerp bestaat uit plattegronden, visualisaties, materialen, beplantingsplannen en andere details die helpen bij het visualiseren van uw toekomstige tuin. Laat u inspireren door deze ontwerpen.


Wat is het verschil tussen een tuinontwerper en een tuinarchitect

In de volksmond wordt dit vaak door elkaar gebruikt maar een tuinontwerper houdt zich bezig met het esthetische ontwerp en de indeling van de tuin, terwijl een tuinarchitect ook rekening houdt met technische en bouwkundige aspecten. Een tuinarchitect heeft minimaal een universitaire opleiding.


Maken jullie ook een tuinontwerp met overkapping

Ja, als dit in uw tuin past kunnen we een tuinontwerp creëren dat rekening houdt met uw wensen voor een overkapping of buitenverblijf. Qua ontwerp, afmetingen, materialen en uitstraling maken we uw overkapping of buitenverblijf helemaal op maat.


Maken jullie ook een tuinontwerp voor een lange smalle tuin

Absoluut! Onze ontwerpspecialist maakt ontwerpen voor tuinen in alle vormen en maten, inclusief lange smalle tuinen. We begrijpen de unieke uitdaging bij dit type tuinontwerp en komen met een creatieve oplossing om uw lange smalle tuin optimaal te benutten. Of het nu gaat om het creëren van visuele diepte, het implementeren van slimme indelingen of het toevoegen van strategische elementen, wij zorgen ervoor dat uw lange smalle tuin een prachtig en functioneel buitenparadijs wordt. Neem contact met ons op en laat ons uw tuindromen realiseren, ongeacht de vorm of grootte van uw tuin.


Wat is het verschil tussen een tuinontwerper en een tuinarchitect

In de volksmond wordt dit vaak door elkaar gebruikt maar een tuinontwerper houdt zich bezig met het esthetische ontwerp en de indeling van de tuin, terwijl een tuinarchitect ook rekening houdt met technische en bouwkundige aspecten. Een tuinarchitect heeft minimaal een universitaire opleiding.


Waar moet je op letten bij een tuinontwerp

Bij een tuinontwerp is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten, zoals de functie van de tuin, de gewenste stijl, de ligging ten opzichte van de zon, de privacy, de gewenste beplanting en de onderhoudsvereisten. Daarnaast is het ook essentieel om de juiste verhoudingen, indeling en harmonie te creëren. Het is goed om vooraf na te denken over uw budget en uw wensen voor de tuin. Zo kan onze ontwerpspecialist dit combineren met de mogelijkheden van uw tuin voor het optimale resultaat.


Waar moet je rekening mee houden bij een tuinontwerp 

Bij het maken van een tuinontwerp moet er rekening gehouden worden met verschillende factoren. Denk aan de beschikbare ruimte, de bodemgesteldheid, de klimatologische omstandigheden, het doel waarvoor u de tuin wilt gebruiken, uw smaak, uw budget en de duurzaamheid.


Maken jullie ook een tuinontwerp zonder gras

Ja, wij kunnen zeker een tuinontwerp maken zonder gras. We begrijpen dat niet iedereen graag gras in zijn tuin wil hebben. Ons tuinontwerp sluit perfect aan bij uw voorkeuren. Onze ontwerpspecialist houdt rekening met uw wensen en behoeften en creëert alternatieve mogelijkheden voor beplanting, verharding of andere elementen op een manier die past bij uw persoonlijke stijl.