fbpx
Tuinontwerp laten maken

…bij ons in vakbekwame groene handen

Tuinontwerp

Uw tuin in groene handen

Een ontwerp laten maken, is voor het bouwen of verbouwen van een huis heel gewoon. Op dezelfde manier is een tuinontwerp laten maken door een tuinontwerper (tuinarchitect) een zekere garantie voor een goed doordachte tuin.

Onze tuinarchitect uit Apeldoorn houdt namelijk rekening al uw wensen (denk aan licht, ruimte, kleuren en zichtlijnen en tegelijkertijd een vijver, overkapping en stijl) om zodoende een eenheid te creëeren tussen woning en tuin. Ook voor een tuinontwerp in Deventer staat onze architect voor u klaar.

3D tuinontwerpen

Stap 1

Inventariseren

In deze fase wordt gebruik gemaakt van een vragenlijst waarin alle relevante aandachtspunten aan de orde komen:

  • Welke functie heeft de tuin voor u?
  • Welke sfeer wenst u in uw tuin?
  • Wenst u een open tuin of juist meer privacy?
  • Wilt u elementen uit uw huidige tuin overnemen?
  • Wat wilt u beslist wel, of wat wilt u beslist niet?
  • Wenst u paden, borders, terrassen, afscheidingen en verlichting?
  • Wat is uw budget?
  • In welk tijdsbestek moet de tuin worden aangelegd?

Na het inventariseren van de tuin en de wensen aan de hand van de vragenlijst, gaan wij hard aan de slag om een passend, duidelijk en wenselijk tuinontwerp te presenteren!

Stap 2

Het ontwerp

Na goedkeuring van het schetsontwerp volgt de opdracht voor het definitieve ontwerp en wordt de tekening van de tuin gemaakt. Met onze kennis van planten, bloeiperiodes en groottes van planten en bomen, combineren wij uw wensen met onze kennis en ervaring. Dit resulteert zich in een mooie 3D-tekening zoals u hieronder kunt zien!

Wilt u graag een volledig ontwerp? Dan wordt volgens de regels der kunst, een creatief en inspirerend ontwerp gemaakt. Voor een uitgebreid ontwerp en/of beplantingsplan vragen we een bijdrage in de kosten, afhankelijk van de grootte van het project.

Kosteloos inventariseren wij al uw tuinwensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vervolgens kunnen we die op verschillende manieren voor u uitwerken; als offerte, schets of ontwerp. U krijgt dit op een heldere manier gepresenteerd waarna wij verder het traject met u bespreken.

Arjen

medewerker BK Tuinen
Altijd een antwoord

Antwoorden op
veelgestelde vragen

Welke planten moeten waar?

Het komt ook voor dat men alleen wil weten welke planten waar geplant moeten worden. In dat geval is alleen een beplantingsplan van toepassing en zal geen volledig ontwerp worden gemaakt.


Ik weet precies al wat ik wil!

Misschien weet u al precies wat u waar wilt uitvoeren en heeft u helemaal geen behoefte aan een uitgebreid ontwerp. Dan is een goed advies en een kleine schets al voldoende om een duidelijk beeld te krijgen.


Wanneer wel en wanneer geen ontwerp?

Alle tuinen ontstaan bij een ontwerp. Dit is de start van een mooie tuinbeleving. Liever zelf een ontwerp maken? Geen probleem! Weet wel dat ons tuinontwerp inbegrepen is bij de prijs.© BK Tuinen. Alle rechten voorbehouden.
Communicatie: Zuidijk. Ontwerp en realisatie: Identiteit.