fbpx
Skip to main content

Villatuin

Apeldoorn

Dit ontwerp staat voor de perfecte balans tussen elegantie, comfort en functionaliteit, waardoor het een idyllische plek wordt om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht. De basis van het ontwerp wordt gevormd door een royale vlonder van hoogwaardig composietmateriaal. Deze vlonder biedt voldoende ruimte voor loungestoelen waarin je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de zon, evenals een eettafel met een buitenkeuken, ideaal voor een gezellige barbecue in de buitenlucht.

Onder de bestaande veranda wordt een ruim terras aangelegd met prachtige keramische tegels. Deze tegels geven niet alleen een verfijnde uitstraling aan de ruimte, maar ze zijn ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. De toegang tot de vlonder wordt mogelijk gemaakt door middel van keramische stapstroken in het grind, die naadloos integreren in het geheel.

Boven het eetterras pronkt een zwart gebeitste pergola, wat niet alleen een architectonisch statement is, maar ook functioneel is voor bijvoorbeeld verlichting. Deze pergola creëert een intieme sfeer voor een diner in de avonduren.

Strakke polyester muurtjes worden gecombineerd met siergrassen om een eigentijdse en gestructureerde uitstraling te geven aan de ruimte rondom de vlonder. Deze combinatie van materialen zorgt voor een harmonieus contrast tussen strakke lijnen en natuurlijke elementen.

In het ontwerp zijn wintergroene wolken toegepast om een extra dimensie toe te voegen aan de buitenruimte. De wintergroene wolken dragen bij aan het algehele groene karakter van de tuin, zelfs in de koudere maanden bieden ze een blijvende esthetische waarde. De aanwezigheid van deze wintergroene wolken draagt bij aan de harmonieuze mix van strakke lijnen en organische elementen die dit ontwerp kenmerkt.

De groene invulling rondom de vlonder is zorgvuldig gekozen om een gevoel van rust en sereniteit te creëren. De bestaande boom is geïntegreerd in het ontwerp en blijft behouden. Aan de achterzijde van de tuin blijven de wintergroene leibomen staan, die niet alleen privacy bieden, maar ook een groen decor vormen voor de ruimte.

De verlichting van in lite is slim geplaatst om de tuin ’s avonds net zo aantrekkelijk te maken als overdag. Subtiele lichtaccenten zorgen voor een magische sfeer en benadrukken de belangrijkste elementen van het ontwerp.

Kortom, dit ontwerp is een samenvoeging van esthetiek en functionaliteit, waarbij de buitenruimte wordt omgetoverd in een oase van rust en schoonheid waar je kunt ontspannen, dineren en genieten van de natuur, zowel overdag als ’s avonds.

Kosteloos inventariseren wij al uw tuinwensen op locatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vervolgens kunnen we die op verschillende manieren voor u uitwerken; als offerte, schets of ontwerp. U krijgt dit op een heldere manier gepresenteerd waarna wij verder het traject met u bespreken.

Bert

medewerker BK Tuinen
Vraag het aan BK Tuinen

Hulp nodig bij het nemen van een beslissing?

Wij ontwerpen tuinen waarin je kunt wonen, omdat we geloven in de kracht van buitenleven.