fbpx
Skip to main content
hoveniers

Vijf mythes over hoveniers

Er zijn nogal wat misverstanden over hoveniers. De term wordt veel gebruikt, maar niet altijd op de juiste manier. Wat doet een hovenier eigenlijk? In dit artikel gaan we in op 5 mythes die rondgaan over hoveniers.

1. Een hovenier is hetzelfde als een tuinman
De termen hovenier en tuinman worden soms door elkaar heen gebruikt. Toch zijn er heel veel verschillen. Een tuinman is vaak in dienst bij een particuliere tuineigenaar en werkt meestal niet zelfstandig. Hij of zij houdt de tuin bij en doet werkzaamheden zoals onkruid wieden, planten water geven en het plaatsen of vervangen van planten. Tuinlieden huur je in om de tuin bij te houden, terwijl een hovenier veel meer doet!

2. Hoveniers doen slechts het onderhoud van een tuin
BK Tuinen is de partij voor al uw tuinwerkzaamheden. De hoveniers van BK Tuinen kunnen u, na het aanleggen van de tuin, echter helpen bij onderhoud in het voor- en/of najaar in de buurt van Apeldoorn en Deventer.

3. Het enige dat een hovenier doet is uw tuin aanleggen
De hoveniers van BK Tuinen zijn echte projectmanagers die beginnen met een strak tuinontwerp. Vervolgens realiseren ze het hele project. BK Tuinen creëert de ultieme groenbeleving. Een hovenier legt dus niet alleen de tuin aan, maar is bij het hele proces betrokken.

4. Hoveniersbedrijven realiseren geen buitenverblijven
Naast het ontwerpen, realiseren en onderhouden van tuinen, creëren wij ook diverse buitenverblijven en terrasoverkappingen. Wij leggen graag uit welke keuzes er zijn op gebied van materiaal, gebruik en stijlen. Daarnaast kunnen wij zorgen voor verlichting, verhogingen of muurelementen. Bij BK Tuinen zijn er heel veel mogelijkheden!

5. Hoveniers houden zich niet bezig met vijveraanleg
Ook vijvers kunnen wij in alle soorten en maten aanleggen. Wij beperken ons niet tot tuinontwerp en -realisatie. Wij werken samen met Vijvercentrum van Apeldoorn, zodat we kwalitatieve vijvers kunnen aanleggen.

Zoals u ziet beginnen wij altijd met een ontwerp om vervolgens gehele projecten uit te voeren, te begeleiden en de nazorg te leveren. Door onze creativiteit en ons vakmanschap realiseren wij verrassende tuinontwerpen en is kwaliteit en service gegarandeerd. Samen met u creëren onze hoveniers van BK Tuinen moderne en sfeervolle (leef)tuinen!