fbpx

September

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De eenjarigen planten beginnen langzaam maar zeker af te sterven. U kunt ze nu uit de grond halen. Spit de grond en hark de grond aan.

 

U kunt nu vast nadenken over wat u straks aan bollen gaat planten. Plant niet ieder jaar op dezelfde plaats de tulpen. De tulpen kunnen anders last krijgen van een virusziekte. Ze lopen dan het volgend jaar niet uit, bloeien niet of zijn wat misvormd.
Sommige vroegbloeiende bollen kunt u nu al planten zoals b.v. het sneeuwklokje, winteraconiet en sneeuwroem.
Kijk op de verpakking van de bollen wat de beste planttijd is dit kan per bol heel verschillend zijn. U kunt er ook voor kiezen om botanische bollen te kopen. Dit zijn bollen die u in de grond kunt laten zitten en die ieder jaar weer opnieuw uitlopen. En zich zelfs kunnen vermeerderen in de grond. Wat ook een goede mogelijkheid is om lage vaste planten te combineren met botanische bolgewassen. Zo zou u een combinatie kunnen maken van b.v. maagdenpalm met sneeuwklokje. Het sneeuwklokje loopt dan heel mooi uit en groeit door de maagdenpalm heen.

Kijk eens kritisch naar u planten. Staan er interessante herfst- of winterbloeiers of mooie besheesters in uw tuin.
Als dit niet het geval is maak dan eens een selectie binnen Formosa op beskleuren. Sommige heesters zijn en mooi om hun bloei en om hun bes. Een v.b. hiervan is het peperboompje (Daphne mezereum).

Ook in deze maand kunt u last krijgen van ongedierte en verschillende ziektes. Rozen kunnen b.v. last krijgen van meeldauw (witachtige afzetting op de bladeren) vooral als de roos te lang heeft droog gestaan. Als u meeldauw constateert geef de planten dan meer water als anders. Wanneer het blijft gebruik dan een zwavelhoudende schimmelbestrijder. Deze zijn te koop bij een goed tuincentrum.
In deze periode kan het voorkomen dat u planten veel last krijgen van luis. Er zijn verschillende chemische middelen te koop, beter is het natuurlijk om ze met biologische middelen te bestrijden. Zo is het lieveheersbeestje een natuurlijke vijand voor de bladluis. Zet de lieveheersbeestjes op de plant waar de luis zit en zij doen de rest.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© BK Tuinen. Alle rechten voorbehouden.
Communicatie: Zuidijk. Ontwerp en realisatie: Identiteit.