fbpx

Mei

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De bollen zijn uitgebloeid u kunt ze uit de grond halen en weggooien. Dit geldt natuurlijk niet voor botanische bollen. Maar u kunt ze ook in de grond laten zitten en de bol op een natuurlijke manier laten afsterven.

Eventueel kunt u de bollen uit de grond halen en opkuilen op een andere plaats in de grond. Op deze manier hebt u toch de ruimte al beschikbaar.

Als de bollen in de grond of in de opkuilplek staan wordt er reservevoedsel opgeslagen.
Via de groene delen worden er voedingsstoffen verzameld en deze worden opgeslagen in de bol. Wanneer het loof geel is geworden kunt u de bollen uit de grond halen en bewaren voor het volgende jaar. Laat de bollen goed drogen. Het is belangrijk dat u de bollen niet in plastic gaat inpakken maar b.v. in jute of papieren zakken doet. Zodat er gewoon lucht bij de bollen kan komen. Schrijf eventueel de naam, kleur en hoogte van het bolgewas op een etiket en voeg dit toe. Als u de bollen weer wilt planten in oktober-november dan weet u precies wat er in iedere zak zit. Op de plaatsen waar de bollen hebben gestaan kunnen we de ruimte die is ontstaan opvullen met eenjarige planten.

De vaste planten beginnen al snel te groeien het is daarom wenselijk om sommige vaste planten op te binden. Als je dit niet doet kunnen de planten anders uit elkaar vallen, vaak gebeurt dit na een bui regen of met wind. Je kunt de planten op verschillende manieren opbinden. Tegenwoordig zijn hele mooie groene plastic ringen te koop met in het midden een bamboestok. Je kunt deze geleidelijk omhoog halen dus met de groei van de plant omhoog brengen. Natuurlijk kun je ook enkele bamboestokken gebruiken met groen binddraad.

Het gras begint nu goed te groeien u moet het al maaien. Als u veel last van mosvorming in het gazon hebt is het raadzaam om een verticuteerhark te gebruiken. Deze zijn tegenwoordig te huur bij verschillende “doe het zelf zaken”. Met een verticuteerhark haalt u mos en het oude gras weg. Als er kale plekken zijn ontstaan zaai deze dan in met graszaad. Het is nu de tijd om het gazon bij te mesten met b.v. beendermeel. Of mesten met een samengestelde meststof hierin zit Stikstof, Fosfaat en Kali in de verhouding 12-10-18. Strooi dit gelijkmatig op het gras het liefst voor een regenbui. Als het niet gaat regenen dan gewoon gaan sproeien. Als u dat niet doet bestaat de kans dat het gras gaat verbranden.

Ook in deze maand kunt u vaste planten scheuren. Zie voor beschrijving de maand juni.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© BK Tuinen. Alle rechten voorbehouden.
Communicatie: Zuidijk. Ontwerp en realisatie: Identiteit.