Augustus
[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
Deze maand kunt u uw coniferenhagen knippen zodat de nieuwe uitlopers goed bestand zijn tegen de winter. De herfstbloeiende bollen moet u nu planten. Een voorbeeld is de herfsttijloos deze bloeit heel mooi in de herfst.
Sommige vaste planten moeten opgebonden worden. Zie voor beschrijving maand mei. U kunt in deze maand de vaste planten scheuren die bloeien in juni,juli. De voorjaarsbloeiers en najaarsbloeiers kunt u het beste scheuren in het voorjaar. Sommige vaste planten lopen op den duur terug als ze te lang op één plek staan. Het hart van de plant sterft dan af. U haalt de planten uit de grond en de oude delen verwijdert u met de hand. Sommige planten zijn erg sterk u kunt deze rustig scheiden met een scherpe steekschop. De jonge gezonde delen die hierdoor ontstaan plant u weer opnieuw uit.
Wanneer sommige eenjarigen, vaste planten, heesters en rozen uitgebloeid zijn knip dan de uitgebloeide bloeiwijze weg. Hierdoor gaat het voedsel wat normaal voor de zaadvorming gebruikt wordt nu naar de nieuw gevormde bloemen. Sommige vaste planten gaan voor de tweede keer bloeien b.v. de ridderspoor. Bij struikrozen kunt u na de bloei de plant een zogenoemde zomersnoei geven. U knipt de struikroos zover terug tot ongeveer het eerste samengestelde blad wat u van bovenaf ziet.
In augustus is het vaak droog, zorg dan voor voldoende water bij de planten. Het is veel beter om af en toe veel water te geven zodat de ondergrond en dus de wortels ook goed nat wordt.
Als u iedere dag een klein beetje water geeft blijft het water teveel aan de oppervlakte en verdampt het in verhouding te veel en komt het niet voldoende bij de wortels.
In de warme zomermaanden kunt u last krijgen van ongedierte en verschillende ziektes. Rozen kunnen b.v. last krijgen van meeldauw (witachtige afzetting op de bladeren) vooral als de roos te lang heeft droog gestaan. Als u meeldauw constateert geef de planten dan meer water als anders. Wanneer het blijft gebruik dan een zwavelhoudende schimmelbestrijder. Deze zijn te koop bij een goed tuincentrum. In deze periode kan het voorkomen dat u planten veel last krijgen van luis. Er zijn verschillende chemische middelen te koop, beter is het natuurlijk om ze met biologische middelen te bestrijden. Zo is het lieveheersbeestje een natuurlijke vijand voor de bladluis. Zet de lieveheersbeestjes op de plant waar de luis zit en zij doen de rest.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]