fbpx
Skip to main content

April

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Het is nu de tijd om de vijver te gaan opschonen. Ga met een net over de bodem en haal zoveel mogelijk ingewaaid blad en alg weg. Sommige waterplanten zijn misschien te groot geworden. U kunt deze gaan scheuren. Plant de nieuwe planten die ontstaan in een speciale vijvergrond.

Als de vorst uit de grond is wordt het tijd om het gazon eens goed onderhanden te nemen.
Haal de onkruiden zoveel mogelijk uit het gras. Denk eraan dat wortelonkruiden zoals b.v. de paardebloem diep uitgestoken moet worden. U kunt dit doen met een grote schroevendraaier.
Als u dit niet doet blijven gedeeltes van de wortelstokken in het gazon achter deze gaan dan weer opnieuw uitlopen. Hark al het oude gras, takjes en blad van het gras af.
U kunt u gazon met een prikrol bewerken dit wordt gedaan om een goede luchtdoorlaatbaarheid te krijgen. Als dit gedaan is kunt het gras gaan bemesten. Er zijn verschillende meststoffen in de handel. In sommige meststoffen zitten langzaamwerkende stoffen die pas door het gras wordt opgenomen als het regent.
U kunt de kale stukken opnieuw inzaaien, de grond moet daarna wel aangerold worden. Dit kan natuurlijk ook met een plank gedaan worden. Leg de plank neer en loop er goed overheen zodat de grond goed aangedrukt wordt.

In deze maand kunnen de heesters, bomen en coniferen geplant of verplant worden. Bij grote planten die verplant moeten worden is het zinvol om het jaar ervoor eerst de planten goed rond te steken met een scherpe steekschop. Binnen het rondgestoken gebied ontstaan nieuwe wortels dit verhoogt de kans op het aanslaan van de planten.

Deze maand is geschikt om de kuipplanten te laten afharden.
Als het overdag niet vriest of erg hard waait kunnen ze worden buitengezet. Op deze manier wennen ze langzaam aan de omgevingstemperatuur. Aan het eind van de maand als het niet vriest mogen ze ook ’s nachts buiten blijven. Sommige kuipplanten zijn misschien aan een verpotbeurt toe. Haal de planten uit de pot zorg voor nieuwe grond en voeg wat kunstmest of compost toe. Als ze buiten blijven staan kunt u oude stalmest toevoegen.Â

Sommige heesters moeten nu gesnoeid worden tenminste als ze uitgebloeid zijn. Zoals b.v. de Forsythia.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *