fbpx
Skip to main content

Groene handen tips

Tips voor tuin en groen

Schoffel

Een tuin is alleen optimaal onkruidvrij te houden door veelvuldig schoffelen. Schoffelen is ook nodig als er (nog) geen onkruid zichtbaar is. Wilt u het echt goed doen, schoffel dan als het een paar dagen droog is geweest en blijft. Dat heeft het meeste effect.

Veeg

Veeg de bestrating regelmatig. Zou houdt u in de meest letterlijke zin van het woord uw eigen stoepje schoon. Maar vegen zorgt er ook voor dat zaadjes geen kans krijgen om te ontkiemen. En zelfs zaad dat al enigszins ontkiemt, is niet tegen het geweld van een (harde) bezem opgewassen.

Snoei

De algemene regel luidt: snoei na de bloei. Dat heeft belangrijke voordelen. Ten eerste staat een gesnoeide plant zeer verzorgd. Ten tweede houdt die plant door het snoeien zijn groeikracht: er wordt geen energie verspild. Ten derde: door na de bloei te snoeien, spreidt u automatisch het werk. Elke plant heeft immers zijn eigen bloeiperiode.

Sproei

De grote vraag is natuurlijk: wanneer heb ik genoeg gesproeid? Daarvoor geldt een vuistregel. Als de grond tot een diepte van 5-7 centimeter vochtig is, profiteert de beplanting van het water. Omdat water op warme dagen snel verdampt (ook in de grond) is het raadzaam ?s avonds te sproeien. Zo krijgt uw tuin de gelegenheid zich te herstellen.

Bemest

Bemesten zorgt voor een frisse kleur van planten en het vergroot hun weerbaarheid. Bemesten is afhankelijk van het tijdstip, de grondsoort en de plant. In Groene Handen Tip 6: ontdekt u van de hoed en de rand?

Onthoud

Alle tips en adviezen ten spijt, kan het gebeuren dat u extra ondersteuning nodig hebt. Dan hoeft u maar één telefoonnummer te onthouden: dat van BK Tuinen. Het bijzondere van hun groene handen is dat ze kunnen verzorgen en meedenken.

Kosteloos inventariseren wij al uw tuinwensen op locatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vervolgens kunnen we die op verschillende manieren voor u uitwerken; als offerte, schets of ontwerp. U krijgt dit op een heldere manier gepresenteerd waarna wij verder het traject met u bespreken.

Bert

medewerker BK Tuinen
Vraag het aan BK Tuinen

Hulp nodig bij het nemen van een beslissing?

Wij ontwerpen tuinen waarin je kunt wonen, omdat we geloven in de kracht van buitenleven.