fbpx
Skip to main content

Stijlen terrasoverkappingen

Van modern tot klassiek

Wij maken de terrasoverkapping die bij uw situatie en uw huis, schuur of stacaravan past. Daarbij zijn verschillende stijlen mogelijk, van modern tot klassiek en van natuurlijke materialen tot een onderhoudsarme overkapping.

Voor een overkapping zijn verschillende afwerkingen mogelijk. Wilt u beschut kunnen zitten, maar nog wel het gevoel hebben dat u buiten bent? Dan kunnen we een overkapping ook gedeeltelijk afsluiten aan een of meerdere zijkanten, bijvoorbeeld met glas en/ of hout. Voor een meer natuurlijke look kunnen we de palen van de overkapping door klimplanten laten begroeien, zoals een druif, clematis, blauwe regen of zelfs een kiwiplant. De overkapping vormt dan een mooi geheel met uw tuin.

Zonwerende lamellen

Als u veel controle wilt hebben over hoeveel zonlicht er op uw terras valt dan zijn zonwerende lamellen echt iets voor u. Door de lamellen meer of minder te kantelen bepaalt u zelf hoeveel zonlicht u op het terras komt en de mate waarop u door de lamellen kijkt.

Dakbedekking

Wat betreft de dakbedekking en de vorm van het dak van uw overkapping zijn er vele opties. Wij bouwen buitenverblijven met een plat dak met EPDM of met sedumplantjes voor een natuurlijk en milieuvriendelijk effect. Een terrasoverkapping met een lichtstraat is een goede keuze als uw overkapping tegen het huis geplaatst staat. Met een lichtstraat in het dak van de overkapping krijgt u veel ruimte, zonder dat u licht kwijtraakt in huis.

Niet alle platte daken behoren tot de mogelijkheden. Natuurlijk bouwen we ook schuine daken voor uw overkapping. Deze kunnen we met dakpannen bedekken of met riet, afhankelijk van de stijl van uw huis en de eisen die u aan het onderhoud stelt.

Kosteloos inventariseren wij al uw tuinwensen op locatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vervolgens kunnen we die op verschillende manieren voor u uitwerken; als offerte, schets of ontwerp. U krijgt dit op een heldere manier gepresenteerd waarna wij verder het traject met u bespreken.

Johan

medewerker BK Tuinen
Vraag het aan BK Tuinen

Hulp nodig bij het nemen van een beslissing?

Wij ontwerpen tuinen waarin je kunt wonen, omdat we geloven in de kracht van buitenleven.