fbpx
Skip to main content

Materialen terrasoverkappingen

Uitgezocht met zorg en kennis

Terrasoverkappingen kunnen van heel veel verschillende materialen gemaakt worden. Hout, metaal, kunststof, glas en textiel zijn daarbij het meest gangbaar. En binnen deze materialen heeft u ontzettend veel keuzes. Wij leggen een paar van de materialen aan u voor.

Hout, bijvoorbeeld duurzaam douglashout of andere soorten hout

Met een houten afwerking kunt u alle kanten op. De laatste jaren is douglashout een erg populair geworden houtsoort. En dat is niet voor niets. Douglashout is heel duurzaam en milieuvriendelijk hout. Deze gaat lang mee en wordt in verantwoord beheerde bossen gekapt en verwerkt. Douglashout is in eerste instantie heel warm van kleur. Bij langer gebruik en onder invloed van daglicht zal het hout prachtig vergrijzen. Als u het hout beitst, behoudt het zijn authentieke, warme kleur. Douglashout kent vele toepassingen. Van douglas kunnen we bijvoorbeeld een fraaie veranda maken of een tuinhuis met daaraan een overkapping. Daarnaast kunnen we ook een houten constructie maken met daartussen een schaduwdoek. Deze kunt u uitrollen en ophangen indien u dat wenst en ook weer eenvoudig wegschuiven.

Naast douglas maken we ook gebruik van andere houtsoorten, zoals verschillende typen hardhout. Bij een wat krapper budget is geïmpregneerd vuren een voordelige keuze.

We kunnen uw houten overkapping of veranda van een afwerklaag voorzien. Denkt u daarbij aan een beits, olie of buitenverf. Wij maken het houten buitenverblijf dat bij u past.

Metaal, bijvoorbeeld aluminium of rvs

Geeft u de voorkeur aan een strakke look of een variant die wat serre-achtig is, dan is een metalen overkapping wellicht iets voor u. Metaal is sterk en kan veel gewicht dragen. Het metaal kan in verschillende kleuren gespoten worden zodat het goed aansluit bij uw huis of tuinhuis.

Kunststof

Een overkapping van kunststof is een basic, maar daardoor ook voordeligere materiaalkeuze. Overkappingen worden in dit geval meestal van pvc gemaakt. Kunststof is daarnaast ook onderhoudsarm.

Glas of polycarbonaat

De toepassing van glas in een overkapping zorgt voor veel licht en een serreachtige uitstraling. Als in de winter de zon schijnt, is het al snel aangenaam vertoeven onder uw overkapping. ’s Zomers kan glas wellicht wat te warm worden. In dat geval is het verstandig een glazen overkapping te combineren met zonwering.

U kunt kiezen voor echt glas of voor een ander type transparante plaat zoals polycarbonaat. Deze platen hebben als voordeel dat ze een stuk lichter zijn en daardoor gemakkelijker te verwerken.

Textiel/ schaduwdoek

Met een schaduwdoek ontstaat eenvoudig een beschutte plek. U maakt het doek vast tussen een houten of een metalen constructie. Als u het doek niet wilt gebruiken of tijdens de wintermaanden, haalt u het eenvoudig weg. Er zijn gladde doeken en schaduwdoeken in harmonicavorm. Harmonicadoeken schuift u aan de kant als u hem niet nodig hebt. Schaduwdoeken kunnen ook waterafstotend zijn. Zo kunt u zelfs als het regent onder uw overkapping zitten.

Kosteloos inventariseren wij al uw tuinwensen op locatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Nascetur ridiculus mus mauris vitae ultricies.

Bert

medewerker BK Tuinen
Vraag het aan BK Tuinen

Hulp nodig bij het nemen van een beslissing?

Wij ontwerpen tuinen waarin je kunt wonen, omdat we geloven in de kracht van buitenleven.