fbpx
Skip to main content
Overkapping laten plaatsen

Een luxe binnenruimte in uw eigen achtertuin

 

Tuinontwerp

Uw tuin in groene handen

Het hele jaar door genieten van het buitenleven met uw veranda, tuinhuis, gastenverblijf of poolhouse? Wij ontwerpen en bouwen luxe buitenruimtes in alle soorten, maten en stijlen. Vrijstaand of vast aan uw huis of tuinhuis.

buitenverblijven
buitenverblijven
buitenverblijven
buitenverblijven
buitenverblijven
buitenverblijven
buitenverblijven
buitenverblijven
buitenverblijven
buitenverblijven

Een veranda, tuinhuis, gastenverblijf of poolhouse met een kachel of buitenkeuken is de ideale oplossing om vaker en langer van uw luxe tuin te genieten, ongeacht de weersomstandigheden. Zelfs als het vriest of regent blijft u warm en droog. Gebruik uw nieuwe ruimte voor gezellig buiten eten en drinken met gasten, vrienden en familie of bijvoorbeeld als tuinkantoor.

Maximaal buitenleven

Met een luxe buitenruimte vergroot u niet alleen uw woongenot, maar creëert u ook een aangename schaduwplek op warme zomerse dagen. En u kunt u op regenachtige of koudere dagen heerlijk buiten blijven zitten. Van een fijne loungeplek als verlengstuk van uw woonkamer tot een complete buitenkeuken inclusief barbecue. Met de juiste accessoires en aankleding wordt het een uniek, persoonlijke buitenverblijf waar u het hele jaar van kunt genieten!

  • Het hele jaar door buiten genieten
  • Veelzijdig gebruik van uw ruimte
  • Verlengstuk van uw woonkamer

Soorten overkappingen

U kunt kiezen uit verschillende buitenruimtes, passend bij uw huis, tuinhuis, recreatiewoning of (kap)schuur. Wilt u een veranda aan uw huis, blokhut of tuinhuis? Of een vrijstaand buitenverblijf bij uw zwembad? Een overkapping over uw terras of een carport? Het kan allemaal. En heeft u extra bergruimte nodig, dan kunt u iedere buitenruimte combineren met een schuur of houtopslag. Kies wat het beste bij u past.

Stijlen

Met oog voor uw persoonlijkheid en levensstijl bouwen we de buitenruimte die precies bij uw situatie past. Of u nu houdt van een moderne of klassieke uitstraling, van natuurlijke materialen zoals douglashout, eiken of bamboe, of van onderhoudsarme alternatieven zoals aluminium, u krijgt de ideale sfeervolle oplossing. Wilt u nog meer beschutting dan kunnen we uw buitenruimte ook gedeeltelijk afsluiten met glas of hout. Wilt u juist een natuurlijke uitstraling? Dan laten we de palen van de buitenruimte begroeien met prachtige klimplanten zoals een druif, clematis, blauweregen of kiwi. Zo wordt het een naadloze verlenging van uw tuin.

Licht en dakbedekking

Wilt u op een warme zomerdag heerlijk buiten zitten, maar ook bepalen hoeveel zonlicht er op uw terras schijnt? Dat kan met zonwerende lamellen die u naar wens kunt kantelen. Zo regelt u de intensiteit van het zonlicht en bepaalt u zelf hoeveel zon er op uw terras valt. Als het gaat om dakbedekking en vorm van uw terrasoverkapping is er veel mogelijk. Denk aan platte daken met EPDM rubber folie of een milieuvriendelijk dak met sedumplantjes. Bij buitenruimtes aan huis is een lichtstraat in het platte dak een geweldige optie voor extra ruimte en licht. Past een schuin dak beter bij uw huis, dan kunt u denken aan riet of dakpannen. Samen creëren wij de buitenruimte die exact aansluit bij uw stijl en wensen.

Luxe accessoires

Luxe accessoires zorgen voor extra comfort en sfeer. Zoals een heerlijke buitenkeuken om uw favoriete gerechten te bereiden, een warme kachel voor de frissere avonden of een glazen schuifpui zodat u het hele jaar door kunt genieten van het buitenleven. Wilt u ’s avonds gezellig kunnen borrelen of lezen in uw buitenruimte? Dan is sfeerverlichting een goede keuze. Zou u in het donker nog even willen klussen dan kunnen we praktische werkverlichting installeren. Bovendien kunnen we het type vloer aanpassen zodat die mooi aansluit op de materialen in uw tuin. Denk bijvoorbeeld aan tegels of vlonders. Welke wensen u ook heeft, we maken uw buitenruimte helemaal op maat.

Altijd een antwoord

Antwoorden op
veelgestelde vragen

Plaatsen jullie ook overkappingen?

Ja, wij leveren een complete tuininrichting en een overkapping kan een waardevolle toevoeging zijn op uw tuin. Ons team specialisten heeft ruime ervaring en expertise in het ontwerpen en bouwen van overkappingen.


Van welk materiaal maken jullie een overkapping?

Wij bouwen overkappingen van verschillende materialen, afhankelijk van uw voorkeur en budget. We werken vaak met hout, staal, aluminium of bamboe. De houtsoorten zijn zeer divers zoals eikenhout, douglashout of fraké. Wand- of plafondafwerking is ook mogelijk met stucwerk of een glazen schuifpui. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, we adviseren u graag over de beste keuze voor uw specifieke situatie.


Kan ik een overkapping krijgen van hout?

Ja, wij kunnen zeker een overkapping van hout voor u realiseren. Houten overkappingen hebben een natuurlijke uitstraling en kunnen goed passen bij verschillende tuinstijlen. We gebruiken hoogwaardig hout dat duurzaam en bestand is tegen weersinvloeden, zodat uw houten overkapping lang meegaat.


Kan ik een overkapping krijgen van aluminium?

Absoluut, wij bouwen ook overkappingen van aluminium. Deze aluminium overkappingen zijn sterk, lichtgewicht en onderhoudsarm. Ze hebben een moderne uitstraling en kunnen worden aangepast aan uw specifieke wensen en de stijl van uw tuin.


Welk onderhoud heeft mijn overkapping nodig?

Het onderhoud van uw overkapping hangt af van het gekozen materiaal. Het materiaal dat wij gebruiken is zo duurzaam dat het zonder behandeling vele jaren meegaat, maar voor het behoud van de oorspronkelijke of gekozen kleur kan het nodig zijn dat u uw houten overkapping moet schilderen of beitsen. Bamboe moet juist weer geolied worden. Staal of aluminium heeft geen onderhoud nodig, behalve schoonmaken met water.


Heb ik een vergunning nodig voor een overkapping?

Of u een vergunning nodig heeft voor uw overkapping is afhankelijk van de lokale regelgeving en de grootte van de overkapping. In sommige gevallen kan een overkapping vergunningsvrij geplaatst worden, terwijl in andere situaties een omgevingsvergunning nodig is. Als professionele hovenier zijn wij op de hoogte van de lokale regelgeving. Wij kunnen meedenken en u adviseren over de vereisten en eventuele vergunningsaanvragen.


Maken jullie ook een terrasoverkapping of buitenverblijf op maat?

Ja, al onze terrasoverkappingen, buitenverblijven en poolhouses ontwerpen en bouwen we voor u op maat. Daarom horen we graag wat uw wensen zijn zodat we een perfecte oplossing kunnen ontwerpen en realiseren die precies past bij uw behoeften en de beschikbare ruimte in uw tuin.

Kosteloos inventariseren wij al uw tuinwensen op locatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vervolgens kunnen we die op verschillende manieren voor u uitwerken; als offerte, schets of ontwerp. U krijgt dit op een heldere manier gepresenteerd waarna wij verder het traject met u bespreken.

Johan

medewerker BK Tuinen
Vraag het aan BK Tuinen

Hulp nodig bij het nemen van een beslissing?

Wij ontwerpen tuinen waarin je kunt wonen, omdat we geloven in de kracht van buitenleven.