fbpx
Skip to main content

3D tuinontwerp natuurlijke familietuin

Apeldoorn Componistenkwartier

Deze familietuin is ontworpen met een evenwichtige, speelse, en natuurlijke omgeving in gedachten, waar zowel volwassenen als kinderen kunnen genieten. De tuin wordt gekenmerkt door kleine, organisch gevormde borders met een verhoogde cortenstalen rand van ongeveer 10 cm hoog, waardoor de tuin een eigentijdse uitstraling krijgt en de borders mooi aflijnen.

Het tuinontwerp is zorgvuldig ingevuld om interessante doorgangen en doorkijkjes te creëren, waardoor een gevoel van avontuur ontstaat en de tuin aantrekkelijk wordt voor kinderen om te spelen en te ontdekken. Het terras bij de woning is slim gepositioneerd voor schaduw op warme zomerdagen en bestaat uit grote Schellevis tegels die speels zijn gerangschikt in een willekeurig patroon, wat een levendige en dynamische sfeer creëert.

Daarnaast zijn de paden voorzien van een halfverharding genaamd “Achterhoeks padvast,” die een natuurlijke uitstraling biedt die goed past bij de organische vormen van de borders en een aangename ondergrond biedt om door de tuin te wandelen. De borders zijn aangeplant met rijkbloeiende vaste beplanting, waaronder verschillende meerstammige bomen en fruitbomen, wat hoogte, textuur en variatie toevoegt aan de tuin en de familie de mogelijkheid biedt om van een eigen moestuin te genieten.

Het tweede deel van de tuin biedt een uitgestrekt speelgazon met ruimte voor een trampoline en een speelhuisje, ideaal voor actief spel en plezier in de buitenlucht voor kinderen. Een pad van ronde staptegels leidt naar het derde deel van de tuin, een gezellige loungehoek in de avondzon, omringd door organisch gevormde borders en met schaduw van een meerstammige boom tijdens de warmste uren van de dag. Kortom, dit tuinontwerp bereikt een perfecte balans tussen natuurlijke elementen, speelse vormgeving en praktische functionaliteit, waardoor het een uitnodigende en kindvriendelijke familietuin is waar iedereen kan genieten van de schoonheid van de natuur.