fbpx
Skip to main content

3D tuinontwerp moderne stadstuin

Apeldoorn, Indische Buurt

Het tuinontwerp voor de stadstuin rondom de jaren ‘20 woning straalt een moderne en speelse sfeer uit, waarbij de karakteristieke elementen van de tijd worden gecombineerd met een eigentijdse vormgeving. De basis van de tuin bestaat uit gebakken klinkers, afkomstig van de oorspronkelijke bestrating, die opnieuw worden gebruikt voor de aanleg van de terrassen. Deze terrassen worden ca. 10cm verhoogd uitgevoerd, wat zorgt voor visuele variatie.

Speelse ronde vormen, die te vinden zijn in zowel het gazon als de wintergroene wolken, worden toegepast in het ontwerp. Het gazon dient als een centraal element in de tuin. De ronde vorm van het gazon met de cirkelvormige lijnen van de wintergroene beplanting, geven de tuin een levendige en organische uitstraling. Tussen de terrassen worden paden aangelegd met het karakteristieke Achterhoeks Padvast, dat wordt omlijst met verhoogde cortenstalen randen. Deze randen voegen niet alleen een modern accent toe, maar dienen ook als duurzame afscheiding tussen de verschillende elementen van de tuin. 

Naast de speelse ronde vormen, worden ook smalle stroken beplanting langs de gevel en de schutting geïntegreerd in het ontwerp. Deze toevoeging zorgt voor extra groene accenten en een overgang tussen de architectuur van de woning en de omringende tuin. 

Om privacy te creëren en het zicht op de rommelige woning van de buren te verminderen, worden drie wintergroene bomen strategisch geplaatst. Deze bomen fungeren als natuurlijke schermen en voegen tevens groene levendigheid toe aan de tuin. De bestaande schutting wordt vernieuwd en bekleed met verticaal geplaatste rhombusplanken, wat een eigentijdse en stijlvolle uitstraling geeft. 

Voor de avonduren wordt sfeervolle verlichting toegevoegd om de tuin een warme en uitnodigende ambiance te geven. Spots onder de bomen en subtiele verlichting bij de terrassen zorgen voor een evenwichtige en gezellige atmosfeer. Het resultaat is een harmonieus samenspel tussen moderne vormgeving en de historische kenmerken van de jaren ‘20 woning, waardoor de stadstuin een unieke en tijdloze uitstraling krijgt.