fbpx
Skip to main content

3D tuinontwerp moderne stadstuin

Apeldoorn Osseveld

Dit tuinontwerp is ontworpen als een verlengstuk van de woning, verweven met de essentie van de minimalistische stijl. Een combinatie van eenvoudige vormen, strakke en duidelijke lijnen met zorgvuldig gekozen materialen benadrukt het rustgevende karakter van deze stijl.

De keuze voor een diagonale vorm is niet alleen esthetisch, maar ook doordacht om de volledige breedte van de tuin te benutten, waardoor een optische illusie van ruimte ontstaat. Tussen deze strakke lijnen hebben enkele heesters hun plek behouden. Evenals de Wisteria die een nieuwe leven krijgt over een pergola. 

Om de tuin netjes en georganiseerd te houden, worden diagonale spandraden gebruikt om de opstelplaats voor containers subtiel af te schermen.  

Aan de linkerzijde van de tuin vindt een minimalistisch vormgegeven buitenverblijf zijn plaats, met een vlonderterras eronder dat moeiteloos kan worden betrokken bij het hoofdterras tijdens feestelijke gelegenheden. Deze veelzijdige ruimte biedt een perfect toevluchtsoord voor ontspanning, vooral met de toevoeging van een loungehoek die baadt in de avondzon, compleet met een vuurplek voor extra warmte en gezelligheid. 

Strategisch geplaatste meerstammige bomen voegen hoogte en structuur toe aan het ontwerp, een subtiele knipoog naar de natuur te midden van de strakke belijning. Beplantingvakken met kleurrijke accenten voegen een levendig element toe aan de groene omgeving, waardoor een dynamische en boeiende buitenruimte ontstaat. 

De looppaden, een combinatie van grind en grootformaat tegels, zijn niet alleen functioneel, maar vormen ook een essentieel onderdeel van de visuele structuur van de tuin. Elke stap is zorgvuldig doordacht, elke keuze van materiaal is met precisie gemaakt, waardoor een samenhangend geheel is ontstaan waarin minimalisme en natuurlijke elegantie hand in hand gaan. 

Dit tuinontwerp is meer dan alleen een buitenruimte; het is een symfonie van ontwerpprincipes en natuurlijke harmonie. Een uitnodigende oase waar moderne vormgeving samensmelt met tijdloze schoonheid, en waar elke hoek een verhaal vertelt van rust, functionaliteit en een verbinding met de natuur.