fbpx
Skip to main content

3D tuinontwerp mediterrane tuin

Apeldoorn

Het tuinontwerp omarmt de warme sfeer van Italië en combineert functionaliteit met esthetiek, waardoor een sfeervolle buitenruimte ontstaat die volledig is afgestemd op de behoeften van de bewoners. De zijkant van de tuin wordt gevormd door een terras dat naadloos aansluit op de openslaande deuren. Het terras dient als plek voor al fresco dineren, omringd door de rustgevende ambiance van de buitenruimte.

Een netwerk van paden, gemaakt van halfverharding en natuursteen tegels, doorkruist de tuin. De paden leiden naar verschillende interessante plekken en bieden een gelegenheid om de verschillende zones van de tuin te verkennen.

Het ontwerp integreert bestaande cipressen op een doordachte manier, waardoor ze een prominente rol spelen in het geheel. Deze cipressen voegen een vleugje mediterrane sierlijkheid toe aan de tuin.

Het symmetrische deel van de tuin wordt gevormd door vakken omgeven door muurtjes van natuursteen stapelblokken met een rustieke uitstraling. Deze vormen een visueel aantrekkelijk patroon dat een gevoel van orde en harmonie toevoegt aan de tuin. In dit gedeelte komt de Italiaanse inspiratie duidelijk naar voren, waarbij de eenvoudige schoonheid van geometrie wordt benadrukt.

Een verfijnde watergoot met zacht borrelende koppen voegt sereniteit toe aan het geheel, waardoor het kalmerende geluid van water de zintuigen streelt en een rustgevende atmosfeer creëert.

Achterin de tuin bevindt zich een royaal en luxe buitenverblijf met een geïntegreerde berging. Dit buitenverblijf biedt een uitnodigende ruimte voor ontspanning, met een ruime loungehoek en een verrijdbare buitenkeuken. Vouwdeuren aan twee zijden creëren een naadloze overgang tussen binnen en buiten, waardoor de ruimte flexibel kan worden aangepast aan de behoeften van het moment.

De tuinverlichting is zorgvuldig geplaatst om de verschillende elementen van de tuin ’s avonds te accentueren en een warme gloed te werpen over de buitenruimte.