fbpx
Skip to main content

3D tuinontwerp knusse leeftuin

Apeldoorn Holthuizen

De tuin van deze charmante jaren ’30 woning is doordacht ontworpen om zowel speelsheid als ontspanning te bieden aan een actief gezin met spelende kinderen. Bij het betreden van de voortuin valt meteen het ruime gazon op, waarin een trampoline is ingegraven, waardoor kinderen veilig kunnen genieten van speelplezier. De levendige sfeer van de voortuin nodigt uit tot activiteit en gezinsplezier.

In tegenstelling  hiermee is de achtertuin gericht op ontspanning. Het buitenverblijf, gelegen achterin de tuin, fungeert als een toevluchtsoord voor gezinsmomenten en momenten van bezinning. Met een zorgvuldig gepland terras aan de zijkant van het huis kunnen de bewoners genieten van ontbijt in de ochtendzon of een uitgebreide lunch in de schaduw op warmere dagen. 

De vormgeving van de tuin straalt een informele elegantie uit, met slingerende grindpaden die worden omlijst door een stijlvolle kopse rollaag van gebakken klinkers. De terrassen zijn aangelegd met gebakken klinkers in visgraatverband, waardoor een tijdloze uitstraling ontstaat die perfect past bij de architectuur van de woning. Deze subtiele details dragen bij aan de algehele esthetiek van de tuin. 

De groene omgeving wordt versterkt door royale wolken van rododendron, die naadloos aansluiten bij de natuurlijke bosrijke omgeving. Bloeiende planten voegen kleur en levendigheid toe aan de tuin, terwijl meerstammige bomen zorgen voor privacy en een gevoel van hoogte. Deze elementen creëren een harmonieuze balans tussen natuurlijke schoonheid en functionele ruimte. 

Een doorgang tussen het buitenverblijf en de garage biedt toegang tot de oprit, waardoor het geheel praktisch en goed doordacht is. Deze tuin is niet alleen een verlengstuk van de woning, maar ook een uitnodigende en veelzijdige leefruimte die perfect aansluit bij de behoeften van een modern gezin in een tijdloos jaren ’30 decor.