fbpx
Skip to main content

3D tuinontwerp kleine stadstuin

Deventer Auronde

Deze kleine stadstuin is ontworpen met een informele sfeer, waar comfortabele zitplaatsen, natuurlijke elementen en een vleugje romantiek harmonieus samenkomen. Het ontwerp is zorgvuldig samengesteld om een oase van rust te creëren te midden van de stedelijke drukte.

Centraal in de tuin bevindt zich een uitnodigende zithoek, bestaande uit twee comfortabele stoelen waarin je kunt wegdommelen of gewoon kunt genieten van het rustgevende groen om je heen. Aan de zijkant is een gezellig bankje geplaatst, een uitnodigende plek om even weg te dromen met een goed boek of om te genieten van de buitenlucht.

De verharding van de tuin is vormgegeven met royale 60×60 tegels, strategisch geplaatst met subtiele tussenruimtes die een speels patroon creëren. Deze tegels worden gelegd tussen het rustieke Achterhoeks Padvast, waardoor een organische overgang ontstaat tussen de verharde en halfverharde gebieden.

Organisch gevormde borders omringen de tuin en vormen een natuurlijk podium voor een mix van bloeiende planten. Siergrassen zijn subtiel in de halfverharding geplaatst. Gedurende de seizoenen bieden deze borders een steeds wisselend schouwspel van kleuren en texturen.

Het onbetwiste middelpunt van de tuin is de majestueuze Parrotia persica, gepresenteerd als een meerstammige boom. De sierlijke takken strekken zich uit als armen die de tuin omhelzen en zorgen voor een aangename schaduwplek. De boom voegt niet alleen hoogte en structuur toe, maar draagt ook bij aan de algehele esthetiek van de buitenruimte.

Langs de schutting groeien weelderige klimplanten, die niet alleen de omringende schutting bedekken maar ook een zachte afscheiding creëren en daarmee bijdragen aan de groene uitstraling van de tuin.

Zodra de avond valt, transformeert de tuin in een betoverende ruimte dankzij de sfeervolle tuinverlichting. Zorgvuldig geplaatste lampen werpen een warm licht op de zithoek en benadrukken subtiel de contouren van de borders en de imposante boom. Deze verlichting creëert een uitnodigende ambiance, waardoor de tuin ook ’s avonds een rustgevende plek van ontspanning wordt.

In deze stadstuin komen niet alleen diverse elementen samen, maar ook momenten van rust en gezelligheid, waardoor het een geliefde plek wordt voor bewoners en gasten.