fbpx
Skip to main content

3D tuinontwerp eigentijdse tuin

Apeldoorn Jagershuizen

De tuin is asymmetrisch ingedeeld om visuele interesse te creëren en verschillende functionele zones te benoemen. Een royaal terras in het midden van de tuin biedt voldoende ruimte voor een eettafel en wordt omgeven door weelderige beplanting, zoals een combinatie van siergrassen en kleurrijke vaste planten. Daarnaast leidt een pad naar de schuur voor de fietsen, waardoor praktische toegang tot de schuur wordt geboden.

Een verlaagd terras wordt gerealiseerd, waarbij lage muurtjes dienen als zitplaatsen. Dit gedeelte is vormgegeven als een knusse en ongedwongen ruimte, perfect voor ontspanning en informele ontmoetingen.

Meerstammige bomen worden strategisch geplaatst om het zicht op aangrenzende woningen te verminderen en privacy te bieden. Deze bomen creëren tevens schaduw op het terras en het verlaagde zitgedeelte, waardoor een aangename sfeer ontstaat.

Het uitzicht vanuit de woning is gericht op rijk bloeiende beplanting, waardoor een groen en rustgevende overgang tussen binnen en buiten ontstaat.

Naast de woning wordt een oprit aangelegd met voldoende ruimte voor het parkeren van een auto en het plaatsen van containers.

De paden en terrassen worden aangelegd met duurzame materialen, terwijl de zitting op de muurtjes worden vervaardigd uit natuurlijke materialen zoals hout. De eigentijdse uitstraling van de tuin wordt versterkt door de doorlopende horizontale lijnen in het bestratingsontwerp, waarbij gebakken klinkers en betonnen tegelstroken van Schellevis elkaar afwisselen.

Strategisch geplaatste tuinverlichting wordt toegevoegd om de tuin ’s avonds tot leven te brengen.

Dit ontwerp creëert een evenwicht tussen esthetiek, functionaliteit en natuurlijke elementen, waardoor een aantrekkelijke en harmonieuze tuin ontstaat.