fbpx
Skip to main content

3D tuinontwerp bostuin in landelijke stijl

Apeldoorn Berg en Bos

Deze bostuin in landelijke stijl is ontworpen met oog voor zowel functionaliteit als esthetiek. Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals gebakken klinkers, robuuste eiken palen en riet, creëert een warme en gezellige sfeer.

Rondom de woning is er gebruik gemaakt van de aanwezige gebakken klinkers als verhardingsmateriaal, wat niet alleen duurzaam is maar ook een sierlijke uitstraling heeft. De gebakken klinkers creëren een pad dat de verschillende delen van de tuin met elkaar verbindt. 

Een ruim terras is aangelegd voor de eettafel, strategisch geplaatst om optimaal van de middagzon te genieten. Het terras is omringd door wintergroene wolken, bestaande uit sierlijke groenblijvende planten, waardoor een gezellige en beschutte sfeer ontstaat. Een kleiner terras, voorzien van twee comfortabele loungestoelen, biedt een rustige plek om te ontspannen. 

Het landelijk vormgegeven buitenverblijf, bestaande uit robuuste eiken palen en zwarte wanden met een rieten kap, is geplaatst aan het einde van de tuin. Het dient als een karaktervolle toevoeging aan het geheel. De ruime schuur biedt praktische opslagruimte voor tuingereedschap en -materialen. Onder de veranda, compleet met een buitenkachel, kunt u het hele jaar door genieten van een knusse sfeer in de tuin. Deze plek biedt een aantrekkelijk uitzicht op de tuin. Tevens onttrekt het buitenverblijf deels het zicht op de woning van de achterburen. 

Een weelderig gazon strekt zich uit tussen de verschillende tuindelen en biedt ruimte voor ontspanning en spel. Strategisch geplante fruitbomen zijn niet alleen een fraaie aanblik, maar leveren ook verse vruchten op voor eigen consumptie. Bovendien zijn in het gazon wilde bloemen op natuurlijke wijze geïntegreerd. Deze bloemen voegen een vleugje spontaniteit en kleur toe aan het gazon, waardoor het niet alleen een plek van ontspanning is, maar ook een levendig stukje natuur binnen de tuin. 

In de zijtuin is een houtopslag toegevoegd, in het geheel passend bij het buitenverblijf. Het sedumdak op de houtopslag draagt bij aan de ecologische waarde van de tuin en biedt bovendien een groen accent in de zijtuin. 

Verschillende meerstammige bomen zijn strategisch geplaatst om het zicht op naastgelegen woningen te verminderen en privacy te creëren. Deze bomen voegen ook hoogte en structuur toe aan de tuin, waardoor een natuurlijke en rustgevende omgeving ontstaat. 

De borders zijn ontworpen met aandacht voor biodiversiteit en functionaliteit. Er is ruimte voor een diversiteit aan eetbare planten, kruiden en bloemen, waardoor de tuin niet alleen mooi is om naar te kijken maar ook een bron van verse, zelfgekweekte producten biedt.