fbpx
Skip to main content

3D tuinontwerp asymmetrische tuin

Apeldoorn

Tuinontwerp voor de aanpassing van de huidige tuin, met daarin een nieuw buitenverblijf met berging en veranda, een terras in de middagzon en strategisch geplaatste beplanting om het zicht vanaf het dakterras bij de buren te ontnemen.

Het ontwerp voor de tuin is asymmetrisch van vorm met afgeronde hoeken om een organisch geheel te creëren. De paden die de verschillende plekken in de tuin met elkaar verbinden, zijn gemaakt van halfverharding. Dit geeft een natuurlijke uitstraling en zorgt voor een goede drainage van het regenwater. 

Het nieuwe buitenverblijf bestaat uit een berging van 9m2 compleet met een gezellige zithoek, omgeven door groen. Ideaal voor ontspanning, genieten van de natuur en even ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Een plek om te ontspannen, te lezen, te socializen en te genieten van het buitenleven, direct in je eigen achtertuin. De berging en veranda hebben een moderne uitstraling en zijn opgetrokken uit duurzame materialen zoals Douglas hout. Door de deur van de berging volledig te integreren in de wand ontstaat er een harmonieus geheel. Het buitenverblijf is voorzien van een sedumdak wat een mooie aanvulling is op het ontwerp. Het draagt bij aan een betere waterhuishouding en zorgt daarnaast voor extra isolatie van het buitenverblijf. Bovendien verlengd het de levensduur van de dakbedekking en draagt een sedumdak bij aan een groenere leefomgeving en biodiversiteit in de tuin.  

Achter het terras en tegen de muur van de buren zijn verhoogde borders van CorTenstaal geplaatst. De verhoogde borders van CorTenstaal voegen niet alleen groen toe aan de tuin, maar geven ook een extra dimensie aan het ontwerp. De boom is zo gepositioneerd dat deze het uitzicht vanaf het dakterras bij de buren blokkeert, zonder dat het ten koste gaat van de zon op het terras. Voor de beplanting worden diverse soorten planten gebruikt. Siergrassen zorgen voor een natuurlijke uitstraling en beweging in de tuin, en zijn bovendien onderhoudsvriendelijk. Vaste planten zorgen voor kleur en variatie in de tuin, en bloeien gedurende het hele groeiseizoen. Klimplanten worden tegen de muur van de buren geleid en zorgen zo voor het camoufleren van de muur en extra groen in de tuin. 

De pergolabogen boven het terras versterken het afschermende effect van de boom en zorgen tevens voor een sfeervolle overkapping van het terras. De pergolabogen zijn gemaakt van robuust hout en kunnen worden begroeid met klimplanten. 

Tot slot is er sfeerverlichting van in-lite aangebracht, om de tuin in de avonduren te verlichten en de sfeer te versterken. De verlichting is op strategische plekken geplaatst, zoals onder de pergolabogen en bij de verhoogde borders, en kan eenvoudig worden bediend met een smartphone.