fbpx
Skip to main content

3D tuinontwerp loungetuin

Deventer

De stadstuin in ‘Plan G – Geertruidentuin’ is een eigentijds en modern vormgegeven loungetuin, waar de bewoners kunnen ontspannen en genieten van zowel zonnige als schaduwrijke plekken. De basis van de tuin bestaat uit halfverharding met ronde staptegels, die samen met de ronde decortegels van keramiek een moderne uitstraling geven aan de ruimte. Twee stroken van vierkante keramische tegels creëren een visueel breder effect in de tuin. Organische borders aan weerszijden van de tuin zijn voorzien van kleine meerstammige bomen, die een natuurlijk accent toevoegen.

Om een moderne uitstraling te bereiken, wordt de erfafscheiding bekleed met eiken sponningplanken. Deze planken geven een eigentijds karakter en zorgen voor privacy in de tuin. Aan de achterzijde wordt de afscheiding verlengd om het terras meer ruimte te bieden. Klimplanten worden langs de erfafscheiding geplaatst om de tuin een extra groene uitstraling te geven en een natuurlijke verbinding te creëren tussen de tuin en de omgeving.

Vanwege de hoogte van de woning is er veel schaduw direct achter de gevel. Hier wordt rekening mee gehouden bij het kiezen van de beplanting. Schaduwminnende planten worden geplaatst op de plekken waar minder zonlicht komt, terwijl zonminnende planten worden geplaatst in de meer open delen van de tuin. De beplanting wordt zorgvuldig gekozen om kleur en textuur toe te voegen aan de tuin, en om het hele jaar door aantrekkelijk te zijn.

Om de moderne stadstuin ook ’s avonds een aangename sfeer te geven, wordt er gebruik gemaakt van in-lite tuinverlichting. Deze verlichting wordt strategisch geplaatst om de tuinpaden, zitgedeeltes en de beplanting te accentueren. Hierdoor ontstaat er een gezellige sfeer en kunnen bewoners ook ’s avonds volop genieten van de tuin.

In het ontwerp worden moderne materialen en vormen gecombineerd met groene elementen om een aantrekkelijke, eigentijdse loungetuin te creëren. De naam ‘Geertruidentuin‘ verwijst naar het historische Sint Geertruiden Ziekenhuis en voegt een stukje identiteit en geschiedenis toe aan de nieuwe wijk ‘Plan G’. Deze stadstuin zal een verfrissende en ontspannende plek zijn waar bewoners kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad en kunnen genieten van een groene oase in hun eigen buurt.